Три тематични зони на международното изложение СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ

Единственият специализиран форум в България за мебели, дизайн и интериор започва своя самостоятелен живот с нова идентичност

Три тематични зони ще бъдат обособени за посетителите на първото самостоятелно издание на международното изложение СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, съобщиха организаторите от Интер Експо Център. С новата си концепция международният форум ще събере бранша съвсем скоро – от 24 до 27 юни.

„Мека, винтидж, дизайнерски и ретро мебели“ в зала 2 ще посрещнат мебелния бранш. Там ще открием и градинско и спа обзавеждане. В зала 3 акцентът ще бъде върху „Офис обзавеждането и неговата функционалност“. Тематиката „Домашен и интериорен текстил“ ще заема зала 4, в нея бизнесът ще открие разнообразие от иновативни матраци, декорации и аксесоари, предложения за гравиране на декоративно стъкло.

Самостоятелно – за първи път през десетилетието

СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ тази година за първи път от 2012 г. ще се проведе самостоятелно от ТЕХНОМЕБЕЛ- изложението за дървообработващата и мебелната промишленост. На последното си общо издание те отбелязаха 50% ръст в броя на участващите чуждестранни компании. 81% от фирмите бяха доволни от качеството на бизнес посетителите, а 78% планираха своето участие за 2020 г. Двете изложения нарастват и следват тенденциите на индустрията за специализиране на участниците и посетителите, коментират организаторите от Интер Експо Център.

В СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ 2020 ще се включат лидерите в производството и търговията на мебели на българския пазар. Ще присъстват и много големи световни имена. Интересна тенденция тази година е, че производителите на български мебели се увеличават. С подкрепата на Агенцията за малки и средни предприятия ще се включат и нови фирми производители на мебели.

Функционалният офис – акцент на Conceptual talks 2020

Освен тематично организиране на залите през 2020г. посетителите ще бъдат посрещнати от още по-богата съпътстваща програма. Конференцията за интериорен дизайн Conceptual talks, която Интер Експо Център организира съвместно с Браншовата камара на мебелната и дрървообработващата промишленост (БКМДП), сега ще се фокусира върху функционалния офис дизайн. В програмата ще се включат чуждестранни лектори и водещи архитектурни студиа. Миналата година във форума участие взе и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

През 2020 г. в рамките на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ ще бъдат организирани отново бизнес срещи с чуждестранни байери от целеви пазари по Hosted Buyers Program. „През миналата година в програмата се включиха    пристигнаха собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия.

Актуална информация за Светът на мебелите може да получите на новия сайт на изложението: www.furnitureexpo.bg