Стилни и изискани, абажурите са винаги на мода

Studio Zappriani ни запознават с всички предимства на абажурното осветление в зала 2, щанд А9 на ЕКСПОМЕБЕЛ 2022

 

 

Абажур (от френскиabat-jour, в превод - „приглушаване на светлината“) е осветителен интериорен елемент, чиято функция е да омекоти и тушира директната светлина от крушката.

На българския пазар лидер в изцяло ръчната изработка на абажурно осветление е Studio Zappriani. Българският бранд, който ще открием на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ 2022, изработва абажури в различни размери: от Ф10 до Ф150; с различна височина, вид текстил и цвят; с възможност за фасунга с до 6 крушки; изработка на абажури с цвят по RAL, както и изработка на брандирани рекламни абажури, подходящи за заведения, хотели, офиси и обществени площи.

Изцяло семейната компания за висок клас ръчно изработено абажурно осветление е основана през 2012 г. в Грац, Австрия. Собственост е на съпрузите Богомил и Ния Запрянови – партньори в бизнеса и вдъхновението. Продуктите с лейбъла Zappriani са познати не само в България, но и в Австрия, Германия, Франция, Чехия, Унгария, Австралия и Америка. Реализират проекти за индивидуални интериорни осветителни решения, в различни размери, форми и композиции, с над 2000 вида сертифициран текстил, различни видове вътрешно абажурно фолио, изцяло изработени с естествена дървесина и фурнир. Изпълняват поръчки както за частни домове, така и за търговски обекти, ресторанти, хотели и офиси, спортни центрове и обществени пространства.

През март 2019 г.  Studio Zappriani спечели „Първо място - Избор на журито“, на изложението „Българска мебел на годината“ в Интер Експо център, София. Отличен тогава бе авторският модел Lampion.E, дизайн и разработка на Боги Запрянов.

През септември 2021 европейската платформа за дизайн BigSEE отличи Lampion.E на Studio Zappriani за победител в категорията Wood Design, номиниран сред десетки конкурентни авторски изделия за интериора от дървен материал.

Дейността и производството на компанията са позиционирани основно в София. В българската столица Екип Zappriani работят ежедневно с едни от най-продуктивните български архитекти, интериорни дизайнери, строителни инвеститори. Благодарение на онлайн магазина продуктите с лейбъла Zappriani са познати не само в България, но и в чужбина.

Studio Zappriani ще Ви запознаят с всички предимства на абажурното осветление по време на ЕКСПОМЕБЕЛ 2022, на Щанд А 9 в Зала 2.

Повече за абжурите

Видовете осветителни тела с абажури са:

- фиксирани плътно за таван или стена – тези модели се наричат плафони и аплици

- също така с абажур могат да са всякакви видове основни висящи осветителни тела – тип Пендел с единичен голям абажур или Полилеи с множество малки абажурчета

- най-красивите модели подови осветителни тела, тип „Лампион“, задължително са с текстилен абажур

- класическите Настолни или Нощни лампи могат да бъдат с абажур в тон с текстила от цялостния интериорен проект

Основното предназначение на абажура е да предпазва очите от пряката светлина на лампата, а също така има декоративна и естетическа стойност и е част от дизайна на интериора.

Специални подробности

През м. Юли 2019 г. редакцията на списание „Наш дом“ награди Studio Zappriani за победител в категорията „Оригинален български дизайн“, отличавайки модела Lampion.E на ежегодното събитие „Препоръчано от Наш дом“. През 2021 година на същото престижно събитие следващата награда за екип Zappriani е “За успешно развиваща се българска компания“.

През месец октомври 2022г. Studio Zappriani ще участва като търговски изложител на световното изложение Light + Building във Франкфурт, Германия. Организатор е Messe Frankfurt – един от основните организатори на търговски изложения в света. Именно Интер Експо Център е представител на е Messe Frankfurt за България.

Light + Building е водеща световна търговска сцена за новостите в сферата на осветлението и съпътстващите технологии. Изложението се провежда през 2 години на територията на огромната площ в изложбения център на Messe Frankfurt. През 2018г.  участие в него взеха над 2700 фирми и повече от 220 000 души го посетиха, сред които най-добрите международни архитекти, интериорни дизайнери, инженери, строителни инвеститори и търговци в осветителния сектор.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>