Кои са победителите в „Българска мебел на годината“ 2019

В деветото издание на конкурса по време на мебелните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се включиха 12 продукта на 10 фирми

 „Лампион. Е“ на Studio Zappriani е на първо място в деветото издание на конкурса „Българска мебел на годината“, съобщиха организаторите Интер Експо Център, Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и MD – мебелен дизайн. Това се случи на официалния коктейл в рамките на единствените в България и региона изложения за мебелната индустрия ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

Интересът към изложенията означава припознаването им като място за изява, за сделки и приятели, коментира Галин Господинов, председател на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. „Да си пожелаем още по-голям успех и през следващата година, когато ТЕХНОМЕБЕЛ навършва 20 години“, подчерта управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов.

Комфорт и иновативност в стол „Нарвик“ и пейка „Sense

Дизайнът на „ Лампион. Е“ е на Боги Запрянов. Светлината е стилен акцент във всеки интериор. Затова функционалността на „Лампион.Е“ спечели петчленното жури на конкурса. Лампионът е стилно допълнение към меката мебел. Докато лежи на дивана, човек може да остави книгата, телефона или кафето върху едно от дървените рафтчета на лампиона за по-голям комфорт.

Второ място спечели фирма Bulgaru със стол “Нарвик“, чийто дизайн е на Илиан Милинов. Впечатлява с интересна форма, удобство и комфорт, подходящ както за офиса, така и за дома. Пейка Sense на Love 2 Design грабна третото място. Тя е добър тандем с иновативната закачалка Sense, която спечели конкурса миналата година. Съставена е от малки дървени трупчета от дъб, а мек дунапрен под тях създава усещането за мекота веднага щом седнете. Журито се води по критериите за естетичен вид, практичност, комфорт, ергономичност, иновативност. Финалистите получиха статуетки и грамоти.

В конкурса за участие бяха номинирани 12 продукта на 10 фирми.

Председател на 5-членното жури от утвърдени дизайнери и архитекти беше проф. д-р Васил Живков.

Първо място за ЩандЪт на РОСИ и Диверсо Мобили Груп

За трети път в рамките на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се организира конкурс за най-добър щанд сред всички компании, участващи в изложенията. Журито избра трима финалисти от ТЕХНОМЕБЕЛ и трима от СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. Конкурсът ШандЪт на ТЕХНОМЕБЕЛ спечели РОСИ ЕООД. Другите две компании финалисти са Кастамону България и Салекс ООД. ЩандЪт на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ спечели Диверсо Мобили Груп ООД, останалите финалисти бяха фирмите S.I.C и Feydom.

Оригиналността на дизайна, прецизността на изпълнението, аранжирането на експонатите бяха основните критерии за професионалното жури.

Петчленното жури е екип от дизайнери и утвърдени специалисти в областта на щандовото строителство.

Повече за програмата на изложенията на technomebel.bg.