ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ представят...

 

ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ представят най-актуалното от и за мебелната индустрия от 26 до 30 март в Интер Експо Център. Международното участие в изложенията се засилва с всяка изминала година и към момента чуждестранните компании са над 20 от 11 държави, а представените на изложенията брандове са над 430 от 29 страни. 

За поредна година организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост са поканили за посещение представители на чуждестранни търговски вериги, контрактори, интериорни дизайнери и архитекти по т.нар. програма hosted buyers. Всичко това допринася ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ да се превърнат в изложения с ключово за бранша значение не само за България, но и за Югоизточна Европа.

Мебелните производители от цялата страна очакват ТЕХНОМЕБЕЛ, за да видят новостите при машините за производство на мебели и актуалните тенденции при мебелните материали. Тук са най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители. И още лакове, байцове и натурални масла, материали и инструменти за тапициране, опаковъчно оборудване и много други.

Сред акцентите тази година ще бъдат принт стъклата, подходящи както за гърбове на кухни, така и за гардероби, LED осветлението за вграждане в мебели. Дизайнерите ще открият лесно и стилно решение на проблема с недостатъчните контакти при проектирането на кухните, а австрийска фирма ще предложи на българския пазар надеждни, лесни за инсталиране и почти невидими електромеханични ключалки. На Техномебел ще бъде представен и аспиратор GALILEO - един „истински гений в италианските технологии“. GALILEO е невидим, но изключително функционален. Отличава се с водонепромокаем и компактен мотор, което гарантира пълна безопасност. Осигурява изключителна ефективност, съчетана с перфектен дизайн. Мебелните производители ще могат да се запознаят и с възможностите, които предлага корианът. Това е синтетичен продукт, който е идеално гладък и без пори, което го прави изключително хигиеничен и подходящ за кухненски плотове, защото в инструкциите му за приложение специално е отбелязано „разрешен за употреба в контакт с храна”.

СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ представя актуални тенденции при всички видове мебели, интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането, нови решения за публични пространства, осветление, градинска мебел. Създава палитра от възможности, благодарение на която потребителят може да получи отговори и да направи избор сред водещите български производители и представителите на чуждестранни марки.

Посетителите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ  ще видят визията на меката мебел в съвременното практично общество. Тази година изложителите на СВЕТЪТ НА МЕБЛИТЕ предлагат голямо разнообразие от матраци. Освен ортопедична поддръжка, която да осигурява стабилност на тялото, матраците трябва да са с изключително нежна повърхност и усещане за безтегловност.  Всеки посетител може да открие мебел, подхождаща за неговия стил за дома, офиса, градината, хотела или ресторанта. Многообразието от предлаганите мебели е голямо и предложенията варират от класически до скандинавски стил, подходящи за еклектичен, винтидж или индустриален интериор.

Специална зона е предвидена и за представяне на най-новите идеите на интериорните и продуктови дизайнери, а темите, които вълнуват дизайнерите, ще се обсъдят на дискусионен форум „Разговори за дизайн“, организиран от българската група за дизайн ЧЕРГА.

Наред с възможността да посетят презентации, семинари и обучения, посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ ще могат да се запознаят с последните новости на ежедневни демонстрации и презентации на изложбените щандове. Ще могат да видят кои са номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“ и кои са призьорите за 2019 г. За бъдещите кадри на мебелния бранш е обособена зона „Панорама на българското образование“, а инициативата „Надпревара за знания“ е насочена към студентите и учениците от професионалните гимназии, които ще могат да се обучават посредством най-добре доказания метод – практическия.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: https://technomebel.bg/index.php/en/.