И след „Оскарите за дизайн“ нека бъде светлина

А Balance Lamp през 2016 г. печели награда Red Dot - Best of the Best. Тези награди са „Оскарите за дизайн“ и три години по-късно е сред най-ефективните дизайнерски решения.

 

Heng Balance Lamp са серия от настолни лампи. Повечето лампи имат стандартен превключвател. С Heng Balance Lamp излизаме от стандарта и вкл./изкл. се извършва от две дървени топчета. Когато повдигнете долното дървено топче, то ще бъде привлечено от висящото и ще останане във въздуха, включвайки светлината.

Тази креативна малка лампа е подходяща, както за четене на бюро, така и като нощна лампа. Heng Balance Lamp ще бъде незаменима в повечето стаи, защото освен източник на светлина тя е и произведение на изкуството.

Създадохме дизайн, в който светлинният елемент е вграден в рамка, така че светлината да може да излезе навън, да не дразни окото и да създава чувство за спокойствие и комфорт, коментират от Allcacoc.

Елегантната рамка на лампата е изработена от висококачествен дървен материал от бук, създавайки усещане за естествена топлина и уют.

С дистанционно управление

 LightShade Envelope е лампа, която се управлява с дистанционно управление. С помощта на безжичното дистанционно може да включвате, изключвате и димирате Ligh tCube. Можете да сдвоите дистанционното управление с една или повече LightCubes и по този начин да ги управлявате едновременно. Ще постигнете различна посока на осветеност, като сглобите шапката и LightCube в желаното направление.

Контрол чрез жестове

LightCube може да се контролира чрез използване на жестове с ръка. Просто размахайте ръката си пред LightCube, за да го включите или изключите. Когато пожелаете да регулирате яркостта, просто задръжте ръката си пред сензора. Режимът на димиране ще се активира, когато ръката Ви е поставена пред LightCube за повече от две секунди. Тя ще запомни и поддържа яркостта, която сте задали, до следващия път, когато я коригирате. За да предотвратите случайно включване/изключване на светлината, натиснете черния бутон на LightCube, за да превключите от режим чрез жестове към ръчен.

Навсякъде с теб

В комбинация с аксесоарите (например LightStand, LightFix, LightShade) може да се използва като подово осветление, таванна лампа, настолна лампа, стенна лампа, прожектор и др.

LightCube е преносим и презареждащ, с вътрешна батерия, която може да осигури до няколко часа непрекъснато осветление. Това е удобно при използване на открито през нощта, на палатка, в килера или при прекъсване на електрозахранването.

LightCube разполага с удължителен кабел, който даде още по-голяма гъвкавост. Свържете го като таванна лампа или го поставете под леглото или дивана за подово осветление. Чрез свързване на LightCube към съществуващото окабеляване за осветителни тела, можете да контролирате светлината с обикновен стенен ключ.

Allocacoc е единствена по рода си компания за индустриален дизайн. Индустриалният дизайн в компанията не обхваща само дадена категория или конкретна промишленост. Продуктите на фирмата предлага решения на проблем, на който наличните на пазара продукти, в момента не обръщат внимание. Едновременно с това предлагат достъпна за крайния потребител цена. Техните продукти са с различен стандарт и са подходящи за всякакви сфери.

Повече за компанията ще научите на Техномебел в зала 2, щанд C14.